Het tegengaan van een muffe geur in de slaapkamer

muffe geur in slaapkamer

De slaapkamer is jouw plek om te ontspannen, een veilige haven van de chaos van het dagelijks leven. Maar natuurlijk niet als het muf ruikt! Maak je geen zorgen, muffe geuren in de slaapkamer komen vrij vaak voor. Als het huis stinkt, is het de hoogste tijd om de tips in dit artikel te lezen. Er zijn namelijk eenvoudige manieren om van de muffe geur af te komen!

Dagelijks de lakens en het dekbed luchten

Het bed is het hart van deze heilige plek van ontspanning en plezier. Maar als je je lakens niet vaak genoeg verschoont, betaalt je neus de prijs. Daarom is het belangrijk om de lakens en het dekbed dagelijks te luchten. Maak dus je bed niet meteen op als je opstaat!

‘s Nachts gebeurt er iets waarvan je je misschien niet bewust bent omdat je lekker ligt te slapen, maar je zweet. Trek daarom ‘s ochtends de dekens naar achteren en laat je bed luchten terwijl je doucht en je klaarmaakt voor de dag. Maak het bed pas op net voordat je de deur uitgaat.

Er zijn meer mensen dan je denkt die het beddengoed eens in de 3 weken verschonen. Verwijder de muffe geur door je lakens en dekens minstens één keer per week te wassen én te verschonen. Vergeet ook niet je kussens te wassen! Ze bevatten oliën, ziektekiemen en huisstofmijt. Niet bepaald fris, dus.

Een schoon huis zorgt ervoor dat het huis fris en uitnodigend ruikt. Zorg ervoor dat de jouwe zo luxueus is dat je hem nooit meer wilt verlaten!

muffe geur in slaapkamer

Tapijt of vloerbedekking in je slaapkamer?

Als je een netjes bed houdt, maar je nog steeds last hebt van aanhoudende muffe geur in slaapkamer, kijk dan eens naar je vloer. Heb je vloerbedekking of een tapijt liggen? Neem er afscheid van, of plaats het ergens anders.

Vloerbedekking is een grote no-no in de slaapkamer. Seks, vuil, en nog veel andere dingen dragen allemaal geuren met zich mee die vast komen te zitten in tapijtvezels. Stinkende voeten, modderige schoenen en gemorste nachtelijke lekkernijen dragen bij aan de stank. Dit is een uitstekende broedplaats voor muffe geuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *