Het buurtfeest organiseren

Ieder jaar organiseren ik samen met een paar buren een buurtfeest. We hebben het de afgelopen 8 jaar met een groot succes gevierd, veel buren kwamen even kijken en de kinderen hadden erg veel plezier op het springkussen. In de loop der jaren kom je organisatorische uitdagingen tegen, wat je dan graag meeneemt naar het jaar daarop. Zo was er vorig jaar heel erg veel vraag naar eten en alcohol. Vorig jaar hadden we een patatkraam uitgenodigd maar dit bleek niet voldoende.

Waar hebben we de afgelopen jaren nog meer van geleerd

Vorig jaar was het een ramp om al het afval te verwerken. Als buren hebben we dan ook besloten dit jaar offertes aan te vragen voor een afvalcontainer huren. Voorgaande jaren deponeerde we al het afval in de ondergrondse containers met als gevolg dat de gemeente de bakken eerder moest legen en iedereen in daarvoor moest betalen. We wonen in een wijk waar veel arme gezinnen wonen dus dat wilde we dit jaar echt voorkomen. Daarnaast kost een afvalcontainer huren minder dan dat de gemeente een extra leeg moment in moet plannen dus de keuze was voor dit jaar sneller gemaakt.
Een aantal kinderen gaven vorig jaar aan het erg leuk te vinden om te kunnen knutselen. Vorig jaar hadden we voor de kinderen een springkussen, een tekenhoek en een schminktafel. Ik snap dat de wat oude meiden graag willen knutselen dus dat wordt dit jaar ook zeker georganiseerd voor hen.
Qua eten en drinken zaten we in dubio. Ten eerste instantie hadden we een BBQ bedacht, echter was dit idee niet realistisch. Er komen namelijk gemiddeld honderd man op dit feest af en ik zag in gedachte al de grote rijen staan voor de BBQ-tent. Ik legde dus voor aan de buren om voor alsnog de patatkraam uit te nodigen maar ook een poffertjes kraam, een hamburger kraam en nog iets van Thais of iets. Daar bleken de buren het mee eens te zijn.

De to do list even op een rijtje zetten

Gisteravond kwamen we weer bijeen om toch even een duidelijke lijst te maken. De punten zoals een afvalcontainer huren, de eetkramen uitnodigen en de knutselhoek creëren kwamen snel ter sprake. Gelukkig is de patatkraam van mijn buurman dus dat kon ik zo regelen. Gelukkig namen mijn buren ook een grote verantwoordelijkheid op zich door de andere eetkramen uit te nodigen en nog 2 tenten te creëren voor drinken en alcohol.  het is een heel proces maar als het feest eenmaal is begonnen, genieten we van iedere minuut.