Help! Wat voor koelkast in mijn keuken?

Koelkast

Voor sommige mensen is het heel simpel om een koelkast te kiezen voor in hun keuken. Hij moet simpelweg het eten koud houden en er moet een vriezer bij zitten. Mocht dat niet het geval zijn kan er voor gekozen worden om een losse vriezer te kopen. Voor de meeste mensen is het altijd een opgave om de juiste koelkast te kiezen. Dit komt omdat er enorm veel keuze in ontstaan. In dit artikel lopen we kort door wat voorbeelden van verschillende soorten koelkasten.

Sommige mensen willen de koelkast integreren in hun keuken. Dit noemen we ook wel een inbouw koelkast. Hier maakt het niet zo zeer uit hoe hij er van de buitenkant uitziet, want dat zie je toch niet. Het gaat er dan om de hoogte, lengte, functies, diepte, et cetera. Er zijn allemaal modellen van rond de 88 centimeter hoog tot en met 178 centimeter hoog. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de vriezer. Hier zijn ook de inbouw en vrijstaande varianten beschikbaar.

Er kan ook gekozen worden voor een vrijstaande koelkast als een echte eyecatcher. Vaak zien we voor de vrijstaande varianten dat er voor de Amerikaanse modellen gegaan wordt of side by side koelkasten. 

Voor de liefhebbers kan er ook gegaan worden voor een wijnkoelkast. Hier kan je de wijn en glazen in doen zodat deze op precies de juiste temperatuur gedronken kunnen worden. 

Een koelkast die we minder vaak zien, maar in sommige gevallen super handig zijn is de lade koelkast. Het zegt het al, de koelkast heeft een lade in plaats van een deur. Soms, niet altijd, kan dit ruimte besparend zijn. 

Verder is er de door-in-door koelkast. Deze naam verklapt het ook al. Er zit nog een deur achter de deur. Op die manier kan je de meest gebruikte producten in de deur plaatsen zodat je deze gemakkelijk en snel kunt pakken zonder de hele koelkast open te hoeven doen. Hierdoor bespaar je niet alleen je eigen energie, maar ook die voor je rekening.