Handige tips om behang te kopen

Jarenlang was behang uit de mode. Nu maakt het gelukkig een comeback. Het is namelijk een veelzijdige en prachtige manier om je muren te bekleden. Wil jij ook behang kopen? Neem dan wel de tijd om het juiste behang te vinden en aan te brengen.

De voordelen van behang

Behang maakt het mogelijk om op de muren een patroon aan te brengen of illustraties. Dat is in verf amper te doen. Het is simpelweg te moeilijk om zoiets zelf in de muur te verven. Het laten doen door een ander kan, maar is vaak duur. Behang is dan de beste oplossing. Je kunt lekker creatief zijn zonder dat je er bakken met geld aan kwijt bent of een diploma van de kunstacademie moet hebben. 

Behang kopen

Hier moet je op letten

Om het juiste behang voor jouw huis te vinden moet je echt wel even de tijd nemen. Er zijn een aantal tips die je mee kunt nemen als je behang gaat kopen en aanbrengen:

  • De afmetingen van de kamer: een kleine kamer? Kies niet voor al te drukke patronen.
  • De functie van de kamer: in de keuken wil je bijvoorbeeld afneembaar behang. In een speelkamer mag het niet te fragiel zijn.
  • Soorten behang: er zijn veel verschillende soorten behang tegenwoordig. Bestudeer alle soorten materialen en kies de beste voor jouw huis en voorkeuren.
Behang kopen

Behang in een kleine kamer

Ondanks wat anderen zeggen kun je prima behang ophangen in een kleine ruimte. Het is dan echter wel aan te raden om te kiezen voor een niet te druk patroon. Een beetje spelen met de ruimte mag natuurlijk wel maar je moet niet willen overdrijven. De voornaamste reden daarvoor is dat een kamer simpelweg kleiner lijkt als je deze te druk en vol maakt voor je gevoel.