Groot aanbod vloertegels 60×60 bij Totaaltegel

Een van de eerste keuzes die je qua inrichting maakt in een huis, is het uitzoeken van de vloer. De vloer zien wij als het hart van het huis, een basiselement waar de rest van de inrichting op afgestemd wordt. En kiezen van een vloer kan daarom een lastige keuze zijn, maar daar kan Totaaltegel bij helpen. Wij zijn al jarenlang importeur van keramiek en natuursteen vloertegels en weten als geen ander wat de nieuwste trends en ontwikkelingen zijn op het gebied van tegelvloeren. De veranderingen blijven zich in rap tempo opvolgen, maar sommige dingen blijven terugkomen. Zo zijn de vloertegels 60×60 al jarenlang erg populair. Deze afmeting is tijdloos en passend in vrijwel elke woning. Ook is het aanbod vloertegels 60×60 in zowel keramiek als natuursteen zeer uitgebreid. In deze blog vertellen we er meer over.

Keramische vloertegels 60×60

Het aanbod keramische vloertegels is ontzettend groot, dus ook het aanbod vloertegels 60×60. Voor vrijwel elke stijl zijn er heel veel vloertegels te krijgen in de afmeting 60×60. Denk aan hardsteen look, basalt look, leisteen look, betonlook, marmerlook en ga zo maar door. De afmeting 60×60 is hanteerbaar (prettig te leggen) en heeft een mooie middelmaat die, vaak zonder al teveel snijverlies, in elke woning past. Prints komen bij deze afmeting mooi tot hun recht en dit zorgt ervoor dat de fabrieken keramische vloertegels 60×60 blijven ontwerpen in tal van kleuren en prints. 

Natuursteen vloertegels 60×60

Natuursteen is een product wat al eeuwenlang wordt toegepast in huizen en panden. Het is tijdloos, duurzaam en heeft een unieke uitstraling. Ook in dit materiaal zijn er een groot aantal vloertegels verkrijgbaar met een afmeting van 60×60 cm. Natuursteen vloertegels worden veelal geïmporteerd vanuit landen buiten Europa zoals Vietnam, Brazilië, India en China. Dit houdt in dat niet elke afmeting op voorraad wordt genomen, maar er vaak wordt gekozen voor de meest gangbare maatvoeringen. De natuursteen vloertegel 60×60 is een van die gangbare maatvoeringen, naast 30×60 en 80×80 cm. De meeste andere maatvoeringen moeten besteld worden en hebben vaak een vrij lange levertijd (8 -12 weken) door de grote afstanden die de containers moeten afleggen. Dit is anders dan bij keramische vloertegels die voornamelijk afkomstig zijn uit Spanje en Italië. De levertijd van deze producten is meestal 2- 3 weken. 


Leggen van vloertegels 60×60 

Een andere fijne bijkomstigheid van vloertegels 60×60 zijn de legkosten. Het is een afmeting die vrij licht in gewicht is, waardoor deze sneller gelegd kan worden dan een grote afmeting. Vloertegels met een kleinere afmeting hebben meer voegen, wat zorgt voor meer werk bij het voegen van de tegels. 

Totaaltegel biedt een groot assortiment aan vloertegels 60×60. In onze showrooms in Hegelsom (Limburg) en Vianen (Utrecht) worden veel tegels in diverse afmetingen, in groter oppervlak gepresenteerd. Wij denken graag mee over het kiezen van een passende vloer, wand en/of terrastegel. Bezoek geheel vrijblijvend onze showroom voor een goed advies.