Grofvuil

Iedereen kent het wel dat je zaken hebt die je niet meer nodig hebt. Vooral als je aan het verbouwen bent dan heb je regelmatig een flinke hoeveelheid grofvuil. Lastig omdat het vaak te veel is om in de container voor het restafval te stoppen en in het weekend als je tijd hebt, zijn er meer mensen die hetzelfde idee hebben en hun grofvuil naar de milieustraat in de buurt brengen. De vraag is dan wel of het niet verstandiger is om een grofvuil container te huren. Het gemak dient ook in dit soort zaken de mens want als deze vol is dan wordt de grofvuil container opgehaald.

Huren van een container

Het huren van een container was vroeger een stuk ingewikkelder dan tegenwoordig. Dat komt ook door het feit dat de grofvuil container er in verschillende groottes is. Van een handige zak waar je het puin van bijvoorbeeld een kleine verbouwing kan doen, tot een grote container die genoeg ruimte heeft om een grote verbouwing met al het afval in te gooien. Het kenmerk van het huren van een container is wel dat het niet allemaal restafval hoeft te zijn en met de huidige mogelijkheden binnen de afvalverwerking is het goed om te weten dat dit afval gerecycled wordt.

Wat is grofvuil

Grofvuil wat je in een container mag gooien is eigenlijk elk afval wat niet past in de container die je via de gemeente hebt gekregen. Er zijn echter wel wat uitzonderingen waar je rekening mee moet houden. Elektrische apparaten moet je apart inleveren bij de milieustraat. Daarnaast mogen chemische producten en asbesthoudende producten niet in een grofvuil container gegooid worden maar zal je hiervoor een andere oplossing moeten bedenken. Dan zal je zoals het in de volksmond heet naar de stort, tegenwoordig de milieustraat, moeten rijden.

Voordelen van een container

Het grootste voordeel van het huren van een grofvuil container is het gemak. De container wordt vaak bij je huis geplaatst als dit kan. Je kan gedurende een bepaalde periode de container laten staan, informeer wel even bij de plaatselijke overheid of er extra regels zijn waar je rekening mee moet houden, en als de container vol is of de periode van het huren is voorbij, wordt deze opgehaald en ben je dus in één klap van je grofvuil af. Het is ook goed om te weten dat grote meubels ook vaak in deze container mogen maar informeer bij het bedrijf dat deze container bij je zal plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *