Groene helden voor in je woning

Een tuin heeft groen nodig, en een woning heeft ook groen nodig. Kamerplanten zijn een ontzettend goede manier om je woning een natuurlijk gevoel te geven en zuurstof je kamer in te blazen. Maar we hebben het dan niet over je gemiddelde piepkleine kamerplantje in de vensterbank. In dit artikel willen we het hebben over echte groene helden die je inrichting versterken. We gaan het hebben over een paar van de beste kamerplanten voor jouw appartement. Hier worden kamerplanten besproken die heel weinig en wat meer verzorging nodig hebben. Zo kun je zelf een goede overweging maken welke planten je in jouw woning zou willen plaatsen! 

Monstera Deliciosa Tauerii Large

Een lange naam, maar een prachtige plant. De Monstera Deliciosa Tauerii large staat ook wel bekend als een gatenplant of monstera plant. En op die manier gaan we hem nu ook aanduiden aangezien de naam te lang is om opnieuw op te schrijven. De gatenplant is een zeer gemakkelijke plant om in huis te hebben. Daarom is het een plant die ook heel populair is op kantoren. Het is een plant die niet zoveel water en ook niet zoveel zonlicht nodig heeft. Lekker makkelijk dus. Tijdens de zomer en lente wil je de grond waarin de plant staat lichtvochtig houden. In de winter mag de grond best een week droog zijn. Want deze plant is best gevoelig voor te veel water. Dit betekent dat als de grond droog begint aan te voelen, je maximaal een klein beetje water mag toevoegen. Wanneer de bladeren van de plant beginnen te verkleuren en geel beginnen te worden, dan betekent dit dat de plant te veel zonlicht krijgt. Zet hem dan ook een stukje verder van het raam af. Drie uur zonlicht per dag is voldoende.

 Strelitzia Reginae

Als je graag een plant wilt die iets meer aandacht nodig heeft, dan kun je voor de Strelitzia Reginae gaan. Deze plant is een liefhebber van zonlicht en water. Het is een plant die ook wel bekend staat als de paradijsvogelbloem en heeft prachtige bloemen. Je wilt deze plant een standplaats geven met veel licht. Geef de plant een keer per week water. Zeker in de zomer is het belangrijk om de plant goed water te geven en de grond nat te houden. Tegelijkertijd wil je niet dat de wortels in het water staan. De plant is elke elke twaalf maanden in de bloei en heeft dan prachtige gele en rood-paarse bloemen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *