Gezellig wonen met iedereen

VvE Beheer Amsterdam

Er zijn verschillende manieren waarop je heerlijk kunt wonen in ons kleine kikkerlandje. Velen van on beginnen simpelweg bij onze ouders. Wanneer het tijd is om te studeren, gaat een groot deel van Nederland met z’n allen op kamers. Dat is de eerste keer dat je een stukje onafhankelijkheid proeft. Eenmaal gewend aan het “op jezelf wonen” wil je waarschijnlijk niet meer terug. Maar wat doe je na het studeren? Het is (helaas) niet altijd mogelijk om je studentenkamer aan te houden, aangezien je plek moet maken voor een nieuwe lichting die aan hun avontuur gaat beginnen. Persoonlijk vond ik het wonen met iedereen in het huis altijd ontzettend gezellig. Daarom heb ik destijds al mijn hardverdiende geld van bijbaantjes apart gezet om zo snel mogelijk mijn eigen appartement te scoren in Amsterdam. Uiteraard heb ik nog meer redenen. Die vertel ik je allemaal vandaag!

Beter te betalen

Heel simpel gezegd is een appartement ook doorgaan beter te betalen. Zeker de laatste tijd dat de huizenmarkt zo bizar is, was een eengezinswoning voor mij al geen optie. De sociale huur werd ook lastig, aangezien ik na mijn studie gelijk aan het werk ben gegaan. Dus om te voorkomen dat ik weer terug moest naar mijn ouderlijk huis, heb ik alles op alles gezet en gelijk een appartement voor mezelf geregeld. Zoals je kunt verwachten is dat stiekem nog wel wat werk. Zeker wanneer je net als ik in onze hoofdstad wil wonen. De reden daarvoor is simpel: ik heb er gestudeerd en mijn huidige werk is daar ook gevestigd. Zelf kom ik uit een dorp. Daar zijn ook zeker appartementen beschikbaar, maar inmiddels zijn de prijzen vergelijkbaar met Amsterdam. Dan ga ik toch liever in de stad wonen en profiteren van alle voordelen dat het met zich meebrengt!

Nooit vervelen

Een ander groot pluspunt? Je hoeft je in de stad nooit te vervelen. Er is altijd wel iets te doen. Een feestje hier, een festival daar of een bijeenkomst dichtbij huis. Aangezien ik in een appartement woon in Amsterdam, heb ik eens in de zoveel tijd een vergadering omtrent het VvE Beheer. Alle inwoners zijn namelijk gezamenlijk verantwoordelijk voor het onderhoud van de gemeenschappelijke ruimtes. De Vereniging van Eigenaren waar ik lid van ben, besteedt het VvE Beheer Amsterdam uit aan een deskundige partij. Hierdoor hebben we alleen af en toe meetings om te bespreken wat het plan is. Eenmaal goedgekeurd, kan de beheerder weer verder aan de slag. Die meetings zijn stiekem best gezellig. Dat komt vooral omdat de sfeer goed is. Niemand heeft iets te zeuren en al het regelwerk wordt voor ons gedaan. Dankzij die gezelligheid is de meeting omtrent het VvE Beheer Amsterdam ook nooit vervelend!