Een whiteboard geeft rust

whiteboard

In mijn woonkamer hangt een gigantisch whiteboard, deze heb ik gekregen toen ik op mijzelf ging wonen. De eerste paar jaren hing deze vol met leuke tekstjes, hartjes en zinnetjes van mijn vrienden en familie, maar de laatste paar jaren gebruik ik mijn whiteboard als agenda. Ik ben namelijk zo’n iemand die nooit een agenda bij zich had of überhaupt eentje had gekocht, en een agenda in de telefoon hield ik nooit bij. Dan ging er ineens een alarm af en wist ik niet waarom. Daarnaast deed ik het veel te sporadisch om echt op mijzelf te kunnen vertrouwen. Wat als mijn batterij van mijn telefoon een keer op was en ik dus niet wist welke afspraken ik had? Wat als mijn agenda, dat een dure telefoon was, werd gestolen? Wat als alles op iCloud en op de laptop in de war raakte en ineens hackers allerlei dingen konden zien die heel privé waren? Nee, doe mij dan maar een echte papieren agenda. Of nog liever; een whiteboard.

Nu hangt er dus een groot whiteboard naast mijn bureau waarop ik mijn gehele agenda heb uitgeschreven. Elke ochtend kijk ik ernaar en dan kan ik me voorbereiden op de dag. Taken kan ik makkelijk doorstrepen of uitgummen, en dat is nog het meest ontspannende. Hoe lekker is het om een vervelende taak niet af te vinken of door te strepen, maar om het gewoon helemaal weg te vlakken van het oppervlak waarop het geschreven staat. Dat weten jullie nu misschien nog niet, maar het zien van een agenda met allerlei strepen erdoorheen geeft veel meer stress dan een rustig wit oppervlak waarop het lijkt alsof je steeds minder te doen krijgt.

Ik zit er zelfs over te denken om nog een whiteboard erbij te kopen. Niet omdat het whiteboard dat ik nu heb niet groot genoeg is of omdat er bepaalde dingen niet op passen, maar omdat ik nu toch ben gaan nadenken over al die positieve berichtjes en groetjes en quotes die op mijn whiteboard stonden toen ik jong was. Ik ben dan nu wel volwassen met een volwassen whiteboard, soms zijn die berichtjes toch nóg opbeurender dan een rustige, uitgewerkte agenda.