Een pvc vloer met betonlook: ideaal voor een industrieel interieur

pvc vloer betonlook

De industriële woonstijl is misschien wel populairder dan ooit. Het is dan ook een bijzonder type interieur waar je van alles mee kan. Met name op kantoren is de populariteit begonnen maar ook thuis zien we het steeds meer. De pvc vloer met betonlook is een ideale manier om die industriële stijl in huis – of kantoor – te halen zonder veel moeite. 

pvc vloer betonlook

Wat is een industrieel interieur? 

Het industriële interieur is geïnspireerd op de fabrieksarchitectuur uit vorige eeuwen. Woningen met dit interieur herken je vaak door het gebruik van kleuren en materialen die in die tijd veelvuldig te zien waren in fabrieken. Dat geeft de ruimte een stoere, rauwe uitstraling. Toch voelt het ook nog een beetje modern aan. In deze woonstijl zijn accessoires vaak minimaal aanwezig. We zien veel beton, baksteen en onafgewerkte muren. Ook mogen leidingen zichtbaar zijn en mag hout onbewerkt zijn in deze stijl. Beton past er perfect bij, omdat dit doet denken aan fabrieksvloeren. 

Beton op de vloer

Echt beton op de vloer is echter een flinke aanschaf. Er moet een goede basis voor gelegd worden en beton storten is duur. Het kan scheuren bevatten en krijgt na verloop van tijd vaak krassen. Tenzij je kiest voor een pvc vloer met betonlook. Dat is een vloer die wordt gemaakt van kunststof maar er precies zo uitziet als beton. Zo heb je de uiterlijke kenmerken van beton, zonder de nadelen.

Reinigen en onderhouden

Echt beton is dus best lastig te onderhouden en wordt al snel minder mooi. Met pvc heb je dat probleem niet. Dit type vloer kun je gemakkelijk reinigen, zelfs met water. Ook zijn krassen makkelijker te verwijderen en kun je zonder problemen de vloer boenen met schoonmaakmiddel. Dat is wel zo makkelijk op kantoor, maar ook absoluut in je woning. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *