Een mooie tafel mooi houden

Heb je een mooie tafel, dan wil je dat graag ook zo houden. Hoe doe je dat? Een tafelkleed is natuurlijk een optie. Zo’n mooi warm aanvoelend kleed, met van die franjes eraan. Wie het niet van oma van vroeger kent, heeft het vast wel eens zien liggen over tafeltjes van een heerlijk oubollig bruin café. Een plek om je bij thuis te voelen. Maar hoeveel kopjes koffie zijn daar al over heen gegaan? Want zo’n tafelkleed mag dan erg gezellig lijken, praktisch is het niet. Het beweegt, bobbelt en hopla, voor je het weet, moet het in de was. Wil je toch je tafel beschermen tegen krassen en vlekken, neem dan een tafelzeil.

Begin de dag goed

Met een simpel vegertje over de tafel heb je zo alle kruimels weggewerkt. Een nat doekje en de vlekken en ontbijtklodders zijn verwijderd. Alleen het doekje waar je het tafelzeil mee afneemt hoeft af en toe in de wasmachine. Met zo’n tafelzeil kun je de dag goed beginnen. In een ommezwaai haal je de ontbijtboel eraf en voilà, daar staat gewoon weer je mahoniehouten, stijlvol antracietkleurige of robuust industriële tafel te shinen.

Het is meteen een ander gezicht. Goed voor het markeren van de aanvang van ‘de rest van de dag’. Een tafelzeil is natuurlijk heel praktisch, maar kan ook een extra bijdrage leveren aan de sfeer in je woonkamer of keuken. Je vindt ze in alle soorten en maten: met vrolijke dessins, in stijlvolle kleurtjes, gemaakt van uiteenlopende materialen. Houd je meer van een natuurlijke uitstraling, dan ga je voor gecoat tafellinnen, ben je juist fan van blinkend fris, dan kies je voor praktisch pvc. Zo vind je tafelzeil dat bij jou past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *