Een kamer herinrichten

Soms kan je een kamer zomaar ineens zat zijn. Als je student bent, heb je ook vaak maar één kamer om in te leven, dus dan gebeurt dat al gauw. Maar ook als je een eigen huis hebt, kan de woonkamer of je slaapkamer je ineens niet meer aanstaan. Als je er de tijd en de financiën voor hebt, zou je eraan kunnen denken om die ruimte opnieuw in te richten. Soms kan het ook al helpen om alle spullen die je hebt te verplaatsen en een tapijtje toe te voegen of te verwijderen. Maar in andere gevallen is dat nog niet genoeg. Een paar zaken kan je echt veranderen om gelijk de hele sfeer van een kamer om te gooien. 

Vloeren en muren

De uitstraling van een kamer kan je gelijk al zien als deze kamer leeg is. De vloer en de muren geven al gelijk een duidelijk beeld van hoe deze ruimte gaat worden met spullen. Kijk daarom als eerste daar eens naar. Ben je tevreden met de vloer? Misschien ligt er vloerbedekking in en wil je dat niet, of juist andersom. Of heb je een houten vloer of laminaat in een tint die je niet zo mooi vindt. Laminaat kan je gelukkig makkelijk vervangen. Kies simpelweg een laminaatsoort die je wel mooi vindt, en leg die op de plaats van het vorige laminaat. Houten vloeren zijn lastiger te vervangen en te leggen, maar als je dat echt graag wil, moet je het zeker doen. En dan komen de muren: welke kleur zijn die? Zijn ze allemaal spierwit? Dat is niet erg sfeervol. Als je wel wit wil, maar niet een kille sfeer, kan je voor crèmewit gaan. En ook dan kan het heel leuk staan om één van de muren toch een kleurtje te geven. Dat doet al veel met je ruimte. 

Meubels 

Je meubels zijn de volgende bepalende factor. Als je een rustige ruimte wil, moet je voor meubels gaan die goed bij elkaar passen. Dus het liefste in hetzelfde kleurenpalet en van dezelfde houtsoorten. Wel kan je voor verschillende materialen gaan, dat is mooi. Bijvoorbeeld een stoffen bank en een leren fauteuil. De kasten en de tafel moeten bij elkaar passen. Meubelgrepen kunnen een lade modern of retro doen voelen. Als je handgemaakte meubelen van hout wil, bijvoorbeeld omdat je een specifiek formaat nodig hebt, kan je zoeken op “grenen meubelen”. Dan kom je bij een bedrijf dat handgemaakte kwaliteitsmeubelen maakt. Dat kan een mooie toevoeging zijn in je ruimte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *