Een eetkamer buiten heeft niet iedereen

houten tafel op maat

Maar hoe kom je aan een goede, houten tafel die je buiten kunt gebruiken? Die hele mooie, teakhouten tafels hebben een tafelblad dat uit latten bestaat, met een tussenruimte van een kleine vijf millimeter. Dat laat bij je gasten de indruk van net niet genoeg achter.

Nee, een mooie, houten tafel voor buiten mag gerust een beetje stevig in elkaar zitten, en die houten tafel in je tuin mag dan ook best wel van bijvoorbeeld eikenhout gemaakt zijn. Met eikenhout heb je een stevig, zo goed als weervast materiaal. Bovendien is een houten tafel op maat van eikenhout redelijk zwaar.

Dat gewicht heeft een nadeel dat tegelijk een voordeel is. Een houten tafel op maat, gemaakt van stevig eikenhout, die is niet zo makkelijk te verplaatsen. Dat kan een groot nadeel zijn, maar niet als je tuin rond die tafel wordt ingericht. Dan is het weer een voordeel, dieven kunnen niet zo makkelijk wegkomen met die heftige eettafel in je tuin!

houten tafel op maat

De houten tafel op maat in je tuin kan daar dus lang staan

En wat doe je om je eikenhouten tafel mooi te houden? Eikenhout is eerst mooi blank, dan wordt het langzaam zwart. Die kleur verbleekt weer tot een mooi, grijs patina. Wat moet je doen om de meest interessante, mooie kleur te behouden? Op het moment dat de eikenhouten tafel zijn beste kleur heeft bereikt, kun je die gaan beitsen.

Doorzichtige beits heeft enkele beschermende bestanddelen. Die zorgen er voor dat de kleur veel minder gauw verandert. Het is dan ook niet altijd nodig de tafel en andere tuinmeubels van eikenhout te bedekken.

Zo wordt de tuin echt een deel van je huis

Je kunt alleen of samen met je gezin drie seizoenen lang genieten van de buitenlucht tijdens de maaltijden. Het terras in je tuin, ingericht rond de eettafel, is een tweede eetkamer. Veel minder formeel en met meer ruimte en lucht om je heen.

Als je het huis zelf niet uit kunt breiden is dit een goede en gezonde manier om toch meer ruimte te scheppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *