Dit is hoe je je huis weer wat sfeer geeft

Waarschijnlijk heeft iedereen wel een paar plekjes binnenshuis welke een doorn in het oog zijn. Een stukje muur waar een barst in zit, of een vlek in de voer die er niet meer uit gaat met dank aan een van je kinderen, of simpelweg een vensterbank die alleen maar stof zit te happen. Een optie om dit op te lossen, is om het onderdeel in kwestie volledig te verbouwen. Je muur dient opnieuw gestukt te worden, het parket kan opnieuw gelegd worden, en je vensterbank kan je verven. Maar wees nou eerlijk, dit is wel heel veel gedoe om een klein probleem op te lossen. Dit zijn typische klussen waar je mee begint, maar nooit echt afmaakt. Voor je het weet ben je te zien in het programma ‘help mijn man is klusser’.

Bloempotten voor binnen

Een veel gemakkelijkere oplossing zijn bloempotten. De meeste huizen hebben toch al vaak een chronisch tekort aan groen in de kamers, en een paar planten in verschillende hoeken, zorgt voor een veel levendigere kamer. Planten stralen volwassenheid uit, omdat je zorg draagt over hen, maar ook vrijheid, omdat je weer een beetje terug naar de natuur gaat.

Maar ze zijn dus ook geweldig om die paar gebreken in huis te verbergen. Een barst in de muur wordt niet meer gezien wanneer je er een prachtige grote plant voor zet. Bovendien kan je met de juiste bloempot echt een goede sfeer meegeven. Hetzelfde geldt voor de vensterbank; kies een verscheidenheid aan kleurige bloempotten met bijpassende planten, en je hebt meteen zo veel meer sfeer in huis!

Bloempotten voor buiten

Maar denk niet dat planten en mooie bloempotten alleen voor binnen zijn. Nee, zeker niet! Ze kunnen ook zeer goed op het terras. Bij een dakterras heb je bijvoorbeeld vaak te maken met uitstekende schoorstenen. Behalve dat je erover kan struikelen, zijn het ook bepaald geen mooie dingen om naar te kijken. Maar je raadt het al, bloempotten en planten bieden een geweldige oplossing hiervoor. Door de bloempotten om de schoorstenen heen te zetten, zie je hen eigenlijk niet meer, en krijgt je dakterras ook meteen meer uitstraling.

Ook op een normaal terras op begane grond kan dit een geweldige toepassen zijn. Wellicht niet per se om iets te verbergen, maar wel om je terras weer een beetje karakter te geven. Bovendien geeft een terras met planten in potten wel de sfeer van natuur, maar valt het onderhoud enorm mee!