Deze voorjaarsklussen moet je niet vergeten

Het voorjaar is begonnen! Het mooie weer is weer terug van weggeweest. Er zijn dus weer diverse klussen voor in en om het huis die je kunt gaan doen. Het kan zijn dat je er even geen zin in hebt, maar het zal toch moeten gebeuren. Raap dus al je moed bij elkaar en ga aan de slag. Om je op weg te helpen, heb ik hieronder wat tips geschreven. 

Planten verbouwen

Als je altijd al eens planten of groenten had willen verbouwen, wacht dan niet langer. De lente is de beste periode om planten te gaan verbouwen. Klik op de link als je op zoek bent naar tuintools

Hele huis stofzuigen

Het hele huis is wel weer toe aan een goede stofzuigbeurt. Het is belangrijk om alle hoekjes en gaatjes mee te nemen. Vaak wordt de stofzuiger maar matig gepakt in de winter. Ook onder het bed of achter een kast is veel stof te vinden. Ga dus aan de slag en zuig alles goed. 

Heg snoeien

Na een winter niet snoeien, is het tijd voor een beste snoeibeurt. De heg groeit nooit helemaal gelijk, het is daarom belangrijk om de heg weer recht te snoeien. Je kunt dit doen met een elektrische snoeier of met een handmatige snoeier.

Gras maaien

Als het winter is, is het beter om het gras te laten staan. Het gras blijft dan beter beschermd tegen de kou. In de zomer ziet het er natuurlijk niet mooi uit als je gras heel lang is. Het is daarom aan te raden om het gras in de lente te maaien. 

Terrastegels schoonmaken

Het kan zijn dat je tegels flink vies zijn. Zorg er dan voor dat je je tegels in de lente een goede schoonmaakbeurt geeft. Als de tegels schoon zijn, kun je met een gerust hart gasten ontvangen. 

Garage opruimen

De garage is weer een grote puinhoop geworden. Het is aan te raden om je garage in de zomer op te ruimen. In de lente en zomer heb je vaker spullen nodig uit de garage. Het is dan wel handig als je er goed bij kunt.