De woontrends die je niet mag missen

woningtrends

Anno 2019 zijn er ontzettend veel woontrends, wij hebben een aantal opvallende, klassieke en moderne trends verzameld en op een rijtje gezet. We geven tips over hoe jij de trends in je huis kan toepassen en welke stijl het beste bij jou past.

#1: Op maat in stijl

Op maakt gemaakte meubels zijn ontzettend populair. Meubelmakerij Grenehoeve maakt op maat gemaakt meubels van massief hout. Door deze stijl wordt er een degelijke maar toch stoere stijl gecreëerd. De meubelen zorgen ervoor dat het interieur erg strak is. Aangezien de meubels op maat gemaakt worden kan je helemaal zelf je kamer/woning inrichten. Dit zorgt ervoor dat alle goed aansluit en past naar jouw smaak.

#2: The Jungle

De jungle trend is enorm populair. Vooral het vele groen en de planten die worden gebruikt zijn enorm in de smaak. Naast de levende planten kan je natuurlijk ook kiezen voor behang met natuurprint om je kamer/huis helemaal af te maken, hierdoor is er nog meer groen aanwezig. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van hout, zodat er nog meer een ‘jungle sfeer’ gecreëerd wordt.

#3: Kleur op kleur

Tegenwoordig is het de trend om meerdere soorten kleuren binnen een kleurgroep te gebruiken binnen je interieur. Wanneer je een bepaalde kleur kiest, bijvoorbeeld roze, dan kan je hierop verschillende roze accentkleuren op toepassen. Door gebruik te maken van verschillende kleuren uit dezelfde groep, ogen deze kleuren erg Chic.

#4: Puur natuurlijk

Deze stijl staat bekend om zijn pure en eerlijk interieur. Alle producten zijn van natuurlijk en pure materialen gemaakt waardoor het direct een rustige (misschien wel landelijke) sfeer geeft. Bij deze stijl wordt veel gebruik gemaakt van hout, dit is ook vaak terug te zien in de kleur. Veel producten hebben lichtbruine tinten, hierdoor wordt er ook een bepaalde rust gecreëerd.

#5: Klein wonen

Steeds meer mensen gaan kleiner wonen. Dit komt bijvoorbeeld omdat meer en meer mensen in de stad willen wonen. De prijzen in en rondom de stad zijn op dit moment hoog en daardoor kiezen mensen er sneller voor om klein te gaan wonen. Wanneer je klein woont is het van belang om nuttig om te gaan met de ruimte die je hebt. Je zit vaak veel verschillende, open verdiepingen in dit soort huizen. Ook wordt elke ruimte benut, overal waar normaal een lege muur zou staan, zitten er nu kastjes aan de wand.