De voordelen van een vloerverwarming

Zou jij graag jouw vloerverwarming als hoofdverwarming willen gebruiken en wil je in dit geval je vloerverwarming laten infrezen, maar heb je eigenlijk geen idee hoe dit uiteindelijk tot uiting zal gaan komen? Wij geven je een inkijkje in de voordelen van het gebruik van de vloerverwarming. 

  • Allereerst is het grote voordeel van de vloerverwarming dat er geen uitingen van de verwarming meer in je huis te vinden zijn. Hoe we dit bedoelen? Denk bijvoorbeeld aan de vele verwarmingsbuizen, radiatoren of CV ketels die je misschien onbewust door je huis ziet hangen, maar toch een grotere ruimte innemen dan je denkt. Ook zal er bij het zien van dit soort warmtesystemen een grotere onrust binnen het interieur ervaren worden. Met het wegwerken door middel van het gebruik van een vloerverwarming, zul je hier geen last meer van ervaren! 
  • Aangezien de vloerverwarming, uiteraard, op een laag punt gelegen is, zal dit een groot voordeel zijn voor het binnenklimaat. Warme lucht stijgt, wat betekent dat het gebruik van een vloerverwarming de perfecte en meest aangename temperatuur zal geven op de hogere leefhoogte. 
  • Dit heeft gedeeltelijk met het punt hiervoor te maken, maar wist je dat een vloerverwarming enorm energiebesparend is? Doordat de vloerverwarming, en dus ook de warmte, gelegen is aan de grond en deze direct in contact zal komen met de voeten, zal er meer warmte ervaren worden dan tijdens het opwekken van de warmte via een normale radiator. Hierdoor zal de verwarming al sneller een aantal graden lager worden gezet, waardoor het energieverbruik en de kosten hiervan dus ook zullen afnemen. Zo zou het je gemiddeld al zo’n 20 procent in de stookkosten kunnen schelen. 
  • Goed nieuws voor alle personen die last hebben van een allergie; Door de oppervlakkige warmtecirculatie van een vloerverwarming en de betere luchtvochtigheid is er minder kans op het creëren van stof en het opkomen van huisstofmijt.