De voordelen van een houten vloer

Een nieuwe vloer kiezen in je huis kan een moeilijke opgave zijn. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten vloeren waar je uit kan kiezen. Denk daarbij aan PVC vloeren, laminaat en zelfs tapijt. Iedere vloer heeft naast mooie voordelen ook enkele nadelen. In deze blog alle voordelen van een houten vloer. 

Sfeervol

Een houten vloer is geeft een warme, rustieke en levendige sfeer in je kamer. Echte scheuren en noesten geven het hout een prachtige uitstraling. Doordat het een echt natuurlijk product is komt het met zijn neutrale stijl bij elk interieur tot zijn recht. Het is dan ook geen probleem dat de vloer slijt of als er stukken uit breken. Dit hoort bij het hout en zorgt voor de rustieke uitstraling. Als de vloer te erg slijt kan het ook altijd worden gerepareerd. 

Duurzaam

Een houten vloer is erg duurzaam. Om te beginnen is het van een natuurlijk product gemaakt. De planken zijn letterlijk uit een boom gezaagd. Bij goed onderhoud gaat de plank dan ook erg lang mee. Houten vloeren zijn geschikt in ruimtes waar veel wordt gelopen, zoals kroegen, gangen en openbare ruimtes. 

Makkelijk onderhoud

Houten vloeren zijn gemakkelijk te onderhouden. Het schoonmaken is geen moeilijke klus. Stofzuigen en af en toe een dweil over de vloer is genoeg om je vloer mooi te houden. Enkele keren in het jaar moet je de vloer onderhouden met een onderhoudsolie, lak of polish, of was. Welke soort je hierbij gebruikt licht aan de vloer. Bij het kopen van een nieuwe massief houten vloer is het dan ook verstandig om dit na te gaan bij de leverancier. 

Voor een nieuwe houten vloer kun je terecht bij Martijn de Wit vloeren. De houten vloeren van Martijn de Wit worden gemaakt middels een speciaal houtenvloerensysteem om scheuren te voorkomen. Op elke aankoop zit dan ook 10 jaar garantie.