De ideale tv’s voor een studentenhuis

Deel je een woning met huisgenoten, of woon je in een studentenhuis? Een televisie is een onmisbaar apparaat! Of het nu is om je favoriete Netflix serie te bekijken, een sportwedstrijd te volgen of om te gamen. Maar wat is nu de ideale televisie voor in een studentenhuis? We zetten de belangrijkste afwegingen voor je op een rijtje.

Aankooptips televisie

tv op afbetaling

Bij de aankoop van een televisie zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden:

  • Afmetingen en schermgrootte van de televisie
  • Resolutie van het beeld
  • Slimme applicaties, zoals Smart TV
  • Merken
  • Beschikbare aansluitingen
  • Aankoopprijs

Voor de meeste studenten zijn de aankoopprijs, de grootte van de televisie en de applicaties de belangrijkste factoren.

Tv huren of kopen

Als student moet je natuurlijk goed nadenken over je uitgaven. Bij televisies is het prijsverschil enorm, variërend van 400 euro voor een basismodel tot vele duizenden euro’s. En hoe ga je het eigendom van de televisie over meerdere mensen verdelen? Er zijn twee opties: een tv huren (eigenlijk een soort van tv op afbetaling) of een tv kopen. We zetten de voor- en nadelen voor je op een rijtje:

  • Huren: een televisie leent zich uitstekend voor een huurconstructie. Zo betaal je een relatief klein bedrag per maand, wat je ook nog eens kan verdelen over meerdere personen. Ook is het geen probleem wanneer je uit huis gaat, je kan het contract simpelweg aanpassen. Bij huren van een televisie profiteer je daarnaast van een hoge mate van service en garantie. Wel is er bij huur geen sprake van eigendom, maar alleen van gebruik van het apparaat.
  • Kopen: wanneer je een televisie koopt betaal je één keer een groot aankoopbedrag. De televisie is dan helemaal jouw eigendom. Wel is het lastig verdelen, wanneer je bijvoorbeeld uit huis gaat. Ook een televisie verliest waarde, wat is jouw ‘investering’ dan nog waard? Ook ben je zelf verantwoordelijk voor eventuele reparaties.