De beste fietsen voor elk moment

Fietsen worden veel gebruikt in Nederland. Daarom heeft Nederland ook een van de beste fietspaden van de wereld. Er kan veilig worden gefietst in Nederland zonder op de autoweg te moeten rijden. Hierdoor fietsen wij als land ook veel ten opzichte van anderen landen. Ook doordat onze afstanden gemiddeld minder lang zijn, pakken wij sneller de fiets. In anderen landen zijn ze vaker genoodzaakt om de auto of de bus te pakken. Omdat de afstanden kortweg te lang zijn. Gelukkig kunnen we in Nederland bijna altijd de fiets pakken. Dit is namelijk ook goed voor de dagelijkse beweging. Zo zijn er veel Nederlanders die op de fiets naar het werk gaan, boodschappen doen of vrienden en familie bezoeken. Voor veel korte afstanden wordt vaak de fiets genomen. Zo heeft u elke dag in ieder geval bewogen en uw hart zijn werk laten doen. Kortom een fiets in Nederland is onmisbaar en er kan hier dagelijks veilig worden gefietst over de goede fietspaden door heel Nederland. 

Fietssoorten 

Maar dan is de vraag natuurlijk welke fiets het meest geschikt is. Dat is per persoon natuurlijk verschillend en het gaat er vooral om welke afstanden u wilt fietsen. Maar ook het doel waarvoor u de fiets aanschaft. Als u de fiets wilt aanschaffen voor het sporten op de fiets. Dan wordt vaak een racefiets of een mountainbike gekocht. Als u op de fiets een fietsvakantie wilt maken, worden trekkingslijsten aanbevolen. Op deze fietsen zijn veel mogelijkheden om bagage kwijt te kunnen. Ook kunnen er veel kilometers worden afgelegd op deze fietsen. Ze gaan lang mee en is weinig onderhoud nodig. Voor reizigers die een fiets in de trein of tram willen meenemen zijn er vouwfietsen. Zoals het woord al zegt kunnen deze fietsen handig worden opgevouwen tot een kleine formaat, zodat ze eenvoudig mee genomen kunnen worden. Voor dagelijks gebruik worden vaak stadsfietsen en elektrische fietsen verkocht. Elektrische fietsen worden steeds populairder de laatste jaren. Op elektrische fietsen heeft u namelijk trapaandrijving en kost het fietsen geen moeite meer. Zo komt u uitgerust aan op uw bestemming, zonder het heel warm te hebben. Op de stadsfiets gaan we iets meer in. Deze fiets is namelijk de meest verkochte fiets.

Stadsfiets 

Stadsfietsen zijn perfect voor dagelijks gebruik. Ze hebben een extra stevig frame en zijn laag in onderhoud. Hebben een gesloten kettingkast met een stevige bagagedrager. Kortom hele robuuste fietsen die geschikt zijn voor iedere fietser. Ze zijn beschikbaar met verschillend aantal versnellingen, zo kan er worden gekozen voor geen, 3, 7 of 8 versnellingen. Een stadsfiets heren is nog steviger dan een stadsfiets dames door de horizontale framebuis. De fietsen zijn daarbij lichtgewicht, waardoor ze gemakkelijk op te tillen zijn. Kortom ideale stevige fietsen voor dagelijks gebruik. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *