De 4 mooiste dorpen van Friesland

Van de Elfstedentocht tot Doutzen Kroes… De provincie en zijn producten zijn tot ver in Nederland bekend. Het is dan ook niet vreemd dat de makelaardij in Friesland ieder jaar weer overuren draait. Veel mensen zijn namelijk op zoek naar een woning in het prachtige landschap dat deze provincie te bieden heeft. Heb jij interesse? In deze blog delen wij een de mooiste dorpen van het Hoge Noorden.

Leeuwarden

In dit lijstje kan de hoofdstad van Friesland natuurlijk niet ontbreken. Leeuwarden heeft als culturele hoofdstad dan ook veel waar te maken. Houd je van theater? Dan kun je hier jouw hart ophalen. Ook worden er regelmatig bijeenkomsten georganiseerd in het prachtige WTC gebouw. Van plezierboten tot een boekenbeurs. Het kan allemaal! Ook aan het winkelende publiek is gedacht. Loop over de gezellige klinkers en schiet de vele winkeltjes in!

Joure

Joure is – naast Heerenveen – één van de grootste knooppunten van Friesland. De bereikbaarheid met de auto is hiermee optimaal te noemen. Of je nu voor werk naar Den Helder, Lelystad of Groningen moet: vanuit Joure kom je overal. Houd je daarnaast van de heerlijke geur van koffie? Dan kun je jouw neus hier naar hartelust ophalen. Douwe Egberts heeft net buiten het dorp zijn wereldberoemde fabriek staan. Wanneer de wind goed staat, kun je in volle teugen van de koffiearoma genieten.

Heerenveen

De fout wordt regelmatig gemaakt, maar Heerenveen is toch ècht een dorp. Deze plaats heeft namelijk nooit stadsrechten ontvangen. Aan omvang zul je het echter niet merken. Het dorp heeft een eigen voetbalteam dat op topniveau presteert en staat bekend om de levering van topsporters. Van Sven Kramer tot Epke Zonderland: het zijn stuk voor stuk inwoners van Heerenveen. Dankzij zijn grote opzet is Heerenveen een ideale plek voor mensen die het stadse gevoel niet helemaal los willen laten.

Akkrum

In het westen van de gemeente Heerenveen vind je Akkrum. Deze plek wordt door vele mensen geroemd om zijn mooie landschappen. In het dorp heerst een levendige sfeer, waar vooral watersporters met volle teugen van kunnen genieten. Vanuit de jachthaven kun je het Sneekermeer, het Pikmeer of verschillende poelen nabij Terherne opvaren. De plek is dan ook erg in trek bij watertoeristen. Geef ze eens ongelijk!