De 3 meest voorkomende patronen voor beton ciré

Wil jij binnenkort ook je badkamer met beton ciré omtoveren tot je eigen rustplekje met het echte spa gevoel? Het is een trend die je steeds vaker terug ziet komen. Toch zie je zelfs in deze simpele betonsoort dat er eindeloos veel mogelijkheden zijn om het aan te brengen om elk gewenst patroon te kunnen bereiken. Ben je er zelf nog niet helemaal overuit? Wij, van Beton Aparte, kunnen je er wellicht een handje bij helpen. 

Kies allereerst, voordat je begint, altijd voor een slijtvaste betonstuc en lees alvorens goed de gebruiksaanwijzing van de betonsoort op de verpakking. Zorg ervoor dat je alle benodigdheden bij elkaar hebt en de klus kan beginnen!

Kriskras patroon

Het kriskras patroon is het makkelijkste patroon wat er is. Ben je best een kluns van jezelf of mag alles voor jou gedaan worden met de ‘snelle halen, snel thuis’-methode? Dan is dit wellicht de perfecte methode voor jou! Ga met je kwast alle kanten op, breng het beton heen en weer aan en verspreid het met een spaan of plamuurmes. Hoe rauwer het patroon, hoe industriële en ruiger het eindresultaat zal zijn. Dit is voor de rauwdauwers die houden van een stoer uiterlijk! Dit patroon ligt overigens het meest dichtbij de originele betonlook.

Geblokt patroon

Dit patroon geeft, ten opzichte van het kriskras patroon, een veel rustigere look, maar wel met een vergelijkbaar effect. Het beton zal hierbij alleen meer uitgesmeerd worden en dus een zachtere uitstraling aan de wand krijgen. Breng het beton in een blok figuur aan op de wand en smeer het met de spaan of plamuurmes ook verder uit in de vorm van een blok. Het volgende blok kan je gedeeltelijk over het eerder bestaande blok heen verven en dit smeer je weer uit op de eerder genoemde manier. Er zal hierdoor een uitgevaagd patroon ontstaan met meerdere dieptes en kleurverschillen. Dit patroon is vooral geschikt voor grotere oppervlaktes.

Wolken patroon

Breng het beton in een ronde of halfronde beweging aan met de kwast op de wand, smeer deze opnieuw uit en maak hierna gebruik van een natte spons. Ga opnieuw met het gebruik van de spons en de ronde of halfronde bewegingen over het beton heen, waardoor er een uitgevaagd patroon zal ontstaan. Let op; Dit zal op den duur door het materiaal van de spons een ruwer effect geven op het beton dan het geblokte patroon.