Boerderij verkopen? 3 tips!

Na al die jaren komt er nu toch echt een einde aan. U heeft besloten het boerenleven achter u te laten. Of u heeft elders een mooie boerderij gevonden. Hoe dan ook: het is tijd uw boerderij te verkopen. Hoe gaat dat in zijn werk? We geven u in deze blog een aantal handige tips om uw boerderij zo snel mogelijk en voor de beste prijs te verkopen!

Schakel een agrarisch makelaar in

Zoals bij de verkoop van een huis wordt geadviseerd altijd een verkoopmakelaar in de arm te nemen, is dat bij een boerderij niet anders. Hoewel: er zijn makelaars die gespecialiseerd zijn in de agrarische sector. Zo’n makelaar weet alles over de specifieke regelgeving rond de aan- en verkoop van agrarisch vastgoed of grond.

De makelaar zorgt ervoor dat uw woning onder de aandacht komt van potentieel geïnteresseerden. Ook helpt hij u bij het bepalen van de vraagprijs en het voeren van de onderhandelingen. Tevens zal de agrarisch makelaar in Overijssel aanwezig zijn bij bezichtigingen door mogelijke kopers en het opstellen van de benodigde documentatie.

Zorg voor een opgeruimd erf

Ja, natuurlijk, op een boerderij wordt gewerkt. Geen enkele kijker zal dan ook verwachten dat het erf er spic en span uitziet. Maar het tegenovergestelde hoeft ook zeker niet het geval te zijn. Door het erf zo goed mogelijk op te ruimen geeft u de kijkers ook de kans om een goed beeld te vormen van de mogelijkheden. Hoe zouden zij het erf inrichten, mochten ze de woning kopen? Zorg er dus in ieder geval voor dat grote apparaten en materialen opgeruimd zijn.

Zorg voor benodigde vergunningen en ontheffingen

Wonen op een boerderij betekent doorgaans dat de nodige wet- en regelgeving van kracht is, op basis waarvan u bepaalde vergunningen moet aanvragen en ontheffingen kunt krijgen. Zeker wanneer het niet enkel een woonboerderij betreft, maar u ook daadwerkelijk vee houdt. De kans is groot dat potentiële kopers hiernaar zullen vragen, wanneer zij langskomen voor een bezichtiging. Zorg er dus voor dat u dergelijke papieren voorhanden heeft en ze desgevraagd meteen kunt overleggen. Dan weet een geïnteresseerde partij meteen waar hij/zij aan toe is.