Aanschaffen radiator

Het weer koelt alweer behoorlijk af en ben je dus op zoek naar een radiator. Maar wat voor soorten zijn er nou eigenlijk en welke is het beste? Lees gauw verder.

Verschillende soorten

Radiatorendiscounter verkoopt radiatoren in verschillende soorten, modellen en maten. Hierdoor wordt het vanzelfsprekend moeilijk om een keuze te maken. Laten we even een kijkje nemen wat voor soort radiatoren er nou te verkrijgen zijn. Om te beginnen met materiaal zijn er drie soorten.

Plaatstaal radiator

Plaatstaal is het meest gebruikte materiaal voor een radiator en bovendien het materiaal dat de verwarming budget vriendelijk maakt. Daarnaast is het ook nog eens energiebesparend en verwarmt het goed door. Echter is er wel een nadeel, namelijk het feit dat het gevoelig is voor corrosie waar er vocht aanwezig is.

Aluminium radiator

Eén van de belangrijkste voordelen van een aluminium radiator is het feit dat deze zeer snel opwarmt. Dit komt doordat de waterinhoud tot zo een 70% minder is dan in de andere soorten radiatoren en dus vereist het weinig inspanning om het water op te warmen.

Daarnaast is het ook mogelijk om deze verwarming in de badkamer te installeren. Vergeleken met een plaatstaal radiator, zijn aluminium radiatoren roestwerend en kunnen ze dus wel in vochtige ruimtes geplaatst worden. Het enige nadeel van een aluminium radiator is dat ze wat aan de duurdere kant zijn, maar je wordt wel lekker snel warm!

Gietijzer radiator

Tot slot heb je een gietijzeren radiator. Dit is de wat traditionele en oudere radiator die we allemaal wel kennen, ook wel eens gebruikt als decor! Echter is dit niet de al te voordelige radiator. Ten eerste is het niet zuinig, omdat het nogal lang duurt voordat het is opgewarmd. Ten tweede maakt het ook nog eens veel geluid, wat niet prettig is natuurlijk.

Echter heeft het wel een voordeel: vergeleken met andere radiatoren, kan een gietijzeren radiator de lucht wel vochtiger houden, wat geschikt en ideaal is voor mensen met ademhalingsproblemen of allergieën.