5 voordelen van een grenen vloer

De wens van veel Nederlanders is het plaatsen van een houten vloer in hun woning. Er kleven helaas een aantal nadelen aan deze materiaalsoort. Het is duur. Het is gevoelig voor beschadigingen. Jammer, maar helaas. Of toch niet? Grenen vloeren nemen de meeste nadelen van traditionele houten vloeren grotendeels weg. In deze blog delen wij vijf redenen waarom je toch voor een grenen vloer moet kiezen.

1. Relatief goedkoop

Toegegeven: het kopen van een grenen vloer is niet bepaald goedkoop. Je betaalt al snel 15-25 euro per vierkante meter. Toch is de aanschaf ervan zeker het overwegen waard. Het materiaal blijft namelijk ontzettend lang mooi. Daarbij is het de goedkoopste variant van een houten vloer. De boom die voor deze vloer wordt gebruikt is namelijk al binnen 10 tot 20 jaar volgroeid. Dit in tegenstelling tot de eik die daar minstens 60 jaar voor nodig heeft. En dat merk je aan de prijs!

2. Makkelijk in onderhoud

Onderhoud… we besteden er het liefst zo min mogelijk tijd in. Gelukkig passen grenen vloeren prima in dit plaatje. Ze zijn namelijk vrij makkelijk in onderhoud. Doordat ze weinig stof vangen, is stofzuigen en dweilen vaak voldoende. Dit hoeft echter slechts incidenteel te gebeuren. Treedt er toch ergens een beschadiging op? Geen paniek! Dit draagt bij aan de levendige uitstraling van het hout. Imperfectie siert de vloer!

3. Warme uitstraling

Veel mensen vinden een houten vloer een kille bedoening. Onterecht, want grenen heeft een ontzettend warm karakter. Het straalt niet alleen warmte uit, maar voelt ook zo aan. Het materiaal neemt namelijk razendsnel de temperatuur van de omgeving aan. Hoe warm jouw vloer aan de voeten voelt, heb je dus zelf in de hand.

4. Geluidsdempend

Stampende kinderen. Enthousiaste huisdieren. De buren hebben het er maar zwaar mee. Toch moet er in een huis vooral geleefd kunnen worden. Dit kan met een grenen vloer. Het materiaal werkt namelijk geluidsdempend. Dit komt doordat de vloeren vaak vrij dik zijn. Zo ondervinden jouw buurtgenoten vrijwel geen overlast. Hoe rumoerig het in huis ook is.

5. Vloerverwarming

Het is een hemelse uitvinding: vloerverwarming. Je kunt het echter niet onder iedere vloerbedekking plaatsen. Gelukkig kan dit bij een houten vloer wel. Dus ook bij jouw grenen variant. Het wooncomfort gaat opeens met tien punten omhoog! Overleg eerst wel met jouw leverancier naar de precieze mogelijkheden.