3 tips over hoe een spiegellamp mooi in een interieur past

spiegellampen

Lees over sfeer scheppen met verlichting. In veel woningen kan er meer bereikt worden als de verlichting aangepast wordt. In feite is het in de woonkamer enkel die staande lamp die op het plafond schijnt en een schemerlampje in een hoekje wat de sfeerverlichting is, misschien nog een bordje met wat waxinelichtjes, maar daar is nog iets moois aan toe te voegen.

spiegellampen

Naast sfeervol is het praktische verlichting

Als je online spiegellampen gaat bekijken, dan zie je veel praktische toepassingen. Waar je vooral veel afbeeldingen van ziet is een alternatief voor de lichtbalk boven de spiegel in de badkamer. De spiegel boven de wastafel is al een onmisbaar iets wat iedere woning moet hebben, maar daar goede verlichting aan toevoegen maakt het nog praktischer. Het is best ingewikkeld om daar goede verlichting te realiseren zonder dat het jezelf zal verblinden. Dat verlichten via een spiegel, dus niet rechtstreeks, is veel beter dan een lichtbalk waar je in kijkt. Jezelf opmaken zal veel beter lukken als de verlichting goed is.

Meer dan een prettig leeslampje aan de wand

In het intro staat al over sfeer scheppen in de woonkamer middels de goede verlichting, en dat daar meer mee mogelijk is. Een oud fenomeen is een spotje aan het plafond en die lichtstraal richten op een schilderij, of een ingelijste foto, of poster. Er kwam dan een accent op de decoratie te liggen. Het was dan vaak een keuze om dat spotje tijdens duisternis juist wel of niet aan toe doen. Vroeger was er dus meer variatie met het verlichten van de woonkamer. Het is mogelijk om de oude tijden te laten herleven door speciale schilderijverlichting. Dan komt er een spiegellamp vlak boven het schilderij te hangen. Jij hebt dan de keuze om het ook aan te doen of uit te laten, en zo kun je variëren met de sfeerverlichting. Een ander oud fenomeen is een leeslampje aan de muur, en daarvoor zijn ook stijlvolle lampjes te koop. Het beste is rondkijken in je woning wat je nog toe kan voegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *