2 ideeën voor stalen meubels en decoratie voor een stoer interieur

stalen meubels

Stalen meubels en decoratie zijn tijdloos en populair. Dit koel ogende materiaal wordt vaak gebruikt om het interieur een stoere touch te geven. Stalen meubels of decoratie kunnen op zichzelf staan of een mooie tegenhanger vormen bij zachtere materialen en ronde vormen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mozaïek bijzettafeltje met een stalen frame of van een stalen kandelaar? Zoek je inspiratie om jouw interieur een stoere touch te geven? In dit artikel vind je # ideeën voor stalen meubels en decoratie voor een stoer interieur.

Zo kun je zelf een stalen bijzettafel met mozaïek maken

Lijkt een stalen bijzettafeltje met mozaïek jou ook zo leuk? Misschien heb je een oude bijzettafel met een stalen frame die je een nieuwe look wilt geven of kun je een tweedehands frame vinden. Je kunt ook rvs op maat laten maken zodat de tafel precies past waar jij hem wilt hebben. Als het frame af is zorg je voor een sterke plaat waarop je het mozaïek kunt maken. Zorg ervoor dat deze plaat het originele tafelblad van jouw bijzettafel vervangt of precies past in het frame dat je hebt laten maken. Als je het mozaïek in een patroon wilt leggen, kun je deze alvast aftekenen op de plaat zodat je straks weet waar de stukjes moeten komen te liggen. Nu is het tijd om het mozaïek te gaan maken. Hiervoor heb je een aantal tegels nodig in een kleur naar keuze. Ook deze kun je heel gemakkelijk tweedehands shoppen. Leg een theedoek op de tegels en sla ze met een zachte hamer in stukjes. Hoe groot de stukjes moeten worden kun je zelf bepalen! Met montagelijm kun je de verschillende stukjes nu vastlijmen op het uitgetekende patroon. Laat de lijm goed drogen voordat je het mozaïek gaat voegen. Vloeibaar voegmiddel kun je bij de bouwmarkt kopen. Werk van binnen naar buiten en neem de tafel na het voegen af met een natte doek om het voegmiddel van de tegels te verwijderen.

Leuke decoratie met staal: een tijdschriftenhouder

Wil jij een handig plekje creëren om jouw favoriete tijdschriften op te bergen? Een tijdschriftenhouder met stalen frame staat super stoer in ieder interieur. Door met een stalen frame en een stuk stof of leer te werken, maak je jouw tijdschriftenhouder uniek en persoonlijk. Gebruik voor de houder bijvoorbeeld een oude spijkerbroek of leren jas die je niet meer draagt. Om een frame te maken kun je stalen buisjes op maat zagen met een metaalzaag. Met soldeermiddel kun het frame nu aan elkaar solderen. De verbindingen zorgen voor een extra stoer effect! Bevestig nu de op maat gemaakte lap stof of leer aan de tegenoverliggende brede zijden van de tijdschriftenhouder. Klaar is jouw stalen decoratie!

Wil jij stalen meubels en decoratie maken voor een industrieel interieur? Bekijk deze 5 tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *