10 tips voor het aanleggen van kunstgras!

kunstgras aanleggen

Bent u van plan om zelf uw kunstgras in te meten en in te leggen? Heeft u al een keuze gemaakt welke kunstgrasmatten u wilt gebruiken? Bij Top Kunstgras bieden zij u een ruim aanbod aan in verschillende soorten kunstgrasmatten. Wilt u kunstgras aanleggen op uw balkon, dakterras, voortuin of als speelgazon voor uw kinderen en huisdieren? Bij Top Kunstgras adviseren zij u graag welke kunstgras soort geschikt is voor uw wensen. U kan ervoor kiezen om uw kunstgras in te laten meten en in te leggen door professionals maar u kunt het uiteraard ook zelf proberen. Voor het inmeten en inleggen van kunstgras bieden wij u graag diverse tips aan zodat u op de juiste manier uw kunstgras zelf aan kunt leggen. 

1- welk type kunstgras is geschikt voor uw project?

Heeft u een keuze kunnen maken hoe u uw tuin of dakterras in wilt delen? Op de website van Top Kunstgras kunt u op uw gemakje een kijkje nemen bij de verschillende soorten kunstgras soorten die geschikt zijn voor balkons, tuinen en dakterrassen. Nadat u een keuze heeft gemaakt is het belangrijk dat u op de juiste manier de m2 inmeet. 

2- Uw ondergrond gereed maken 

Nadat u een keuze heeft gemaakt en uw bestelling wordt verzonden is het uiterst belangrijk dat u de ondergrond gereed maakt. Verwijder alle oneffenheden, onkruid en stenen van uw ondergrond zodat u mooi egaal vlak krijgt. Een goede basis is namelijk het halve werk.

3 – Aan trillen van uw ondergrond

Het is belangrijk dat de ondergrond egaal is zodat u direct de kunstgrasmatten netjes neer kan leggen. Doordat u uw ondergrond aantrilt voorkomt u onder andere bobbels en verzakkingen. 

4 – Waterafvoer / Drainage

Daarnaast is het belangrijk dat u goed bekijkt waar het regenwater heen kan na een flinke regenbui. Als u de waterdrainage niet goed afwerkt kan het voorkomen dat er plassen op uw kunstgras blijven staan. Dit wilt u uiteraard voorkomen!

5 – Drukverdeeldoek

Door gebruik te maken van een drukverdeeldoek kunt u de ondergrond van uw m2 op de juiste manier gelijk maken. Doordat u gebruik maakt van een drukverdeeldoek kan uw kunstgras intensief gebruikt worden door uw spelende kinderen of huisdieren en ontstaan er geen bobbels of verschuivingen van uw kunstgras.

6 – Snij op de juiste manier

Is het voorwerk in orde? Dan kan u door naar het volgende. Om de kunstgrasmatten op maat te snijden raden wij u het aan om vanaf de achterkant of voorkant de grasmatten te snijden. Dit hangt af van uw bestelde grasmatten. U kunt ook uw kunstgras afsnijden bij uw opsluitbanden. 

kunstgras aanleggen

7 – Vastzetten kunstgras

Voordat u uw kunstgras definitief vastlijmt is het belangrijk dat u na het aantrillen en uitmeten van uw kunstgrasmatten uw kunstgras vastzet met grondpennen zodat de matten niet meer kunnen verschuiven. Zet de pennen ongeveer op 10 centimeter van de kant en zorg dat ze precies tussen de ribbeltjes op de achterkant invallen. 

8 – Lijmband bevestigen

Indien uw kunstgras niet in één stuk gelegd kan worden dan moet u de verschillende kunstgras stukken aan elkaar lijmen. Kunstgras verlijmen is alleen mogelijk aan de zijkant van het gras. Stamp het daarna goed aan.

9 – Instrooien met zand

Wordt uw kunstgras straks intensief gebruikt door uw kinderen? Dan raden wij het u aan om uw kunstgras in te strooien met zand. Dit stabiliseert de vezel en voorkomt daardoor dat de grassprieten gaan vallen. Voor het instrooien is het belangrijk dat u het gras goed opborstelt met een harde bezem.

10 – Genieten!

En tot slot, geniet van uw strak aangelegde kunstgras op maat! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *